Werkwijze

Kennismakingsgesprek

“onderzoeken wat er nodig is om je te ontwikkelen”

In het intakegesprek voorafgaand aan de personal, corporate of psychologische begeleiding leren we elkaar kennen en brengen we de issues in kaart issues die spelen. We bespreken waar je uitdagingen liggen, waar je aan wilt werken en wat je wilt bereiken. . We bepalen de  beste aanpak die je verder gaat helpen en aansluit bij wat je nodig hebt. Aan de hand van ons gesprek doe ik je een voorstel voor een gerichte aanpak. Vervolgens kunnen we meteen aan de slag.

 

Een voortvarende interactieve aanpak

In coachings-sessies of een training op maat gaan we actief aan de slag om je doelstelling te bereiken.Op een  interactieve manier word je aan het denken gezet, word je je bewust van wat er  speelt en wat je kunt doen om patronen te doorbreken en nieuwe wegen in te slaan. Je gaat altijd de deur uit met concrete handvatten en opdrachten die je direct kunt toepassen.

 

Mijn werkwijze

Een coachtraject  of psychologische begeleiding is persoonlijk op maat en altijd gericht op het behalen van concrete resultaten in de dagelijkse parktijk. De sessies maken je bewust van je gedragspatronen, geven je inzicht in de mogelijkheden om te veranderen en geven je concrete èn haalbare manieren om in beweging te komen. Door middel van psychologische inzichten en (ervaringsgerichte )oefeningen kom je tot nieuwe gezichtspunten en weet je beperkende gedrags- en denkpatronen te doorbreken. Vanuit mijn jarenlange ervaring als psycholoog, coach en trainer werk ik vanuit een breed scala aan methoden en technieken onder meer cognitieve gedragstraining, oplossingsgerichte therapie, voice dialogue, ACT, mindfulness en NLP. Na iedere sessie krijg je opdrachten, oefeningen en tips mee die je in real-life meteen kan toepassen. Wanneer je de opdrachten uitvoert en de tips toepast komen zaken gegarandeerd in beweging. Experimenteren in de bijeenkomsten en in real-life, reflectieopdrachten en gerichte huiswerkopdrachten stimuleren om daadwerkelijk te ontwikkelen in de richting die je/jullie wensen.

Onderwerpen

Je kan bij mij terecht met vragen over: “Meer voldoening halen uit je werk en leven”. ” Meer uit jezelf halen en je mogelijkheden benutten”. Je wilt beter uit de verf komen in sollicitaties, presentaties, en gesprekken. Je wilt goed in je vel zitten, emoties onder controle hebben en minder spanning en stress ervaren. Je wilt beter om kunnen gaan met onzekerheden, veerkrachtig zijn, kunnen ontspannen. Je wilt  heldere keuzes maken, werken vanuit focus en zelfvertrouwen. Je wilt de regie houden en zaken beiinvloeden. Je wilt steviger in je schoenen staan en assertief zijn op een effectieve manier èn op een manier die bij je past. Je wilt je relaties verbeteren en meer uit contacten halen zowel zakelijk als privé.”