Uit de stress, in je kracht

Heel veel professionals hebben de neiging zichzelf kleiner te maken dan ze zijn. Ze laten zich leiden door stress. Stress in de vorm van angst om af te gaan, angst om fouten te maken, moeten voldoen aan de verwachtingen van anderen. Resultaat van dit ‘jezelf kleiner maken’ is dat je talenten onvoldoende tot uiting komen,  je je niet ontwikkelt zoals dat zou kunnen en onvoldoende in je kracht staat. Stap uit de sress, in je kracht

Organisaties hebben er last van. Organisaties zouden zich moeten wensen dat professionals ten volle schitteren stralen. Zoals kinderen dat doen; zonder reserves.

Mindset

Je innerlijke mindset die je hebt als professional is bepalend voor de manier waarop je tot je recht komt en wat je kunt betekenen en bijdragen. Professionals dienen hun mindset te trainen en te ontwikkelen om op die manier uit de stress te komen en in hun kracht te stappen.

Ben je een professional zorg er dan voor

 1. dat je leert om vanuit rust en zelfvertrouwen in je werk en leven te staan
 2. bewust te kiezen waar je je energie in steekt en waarin niet
 3. dat je op jouw manier laat zien wie je bent onder andere door helder en duidelijk te communiceren

Uit de stress, in je kracht

Je krachtig ontwikkelen helpt je als individu én helpt de organisatie waar je voor werkt. In trainingen en coaching op het gebied van persoonlijk leiderschap, assertiviteit, profileren, persoonlijke effectiviteit, mindfulness en stresshantering leer je uit de stress te stappen en je kracht te hervinden en te ontwikkelen.

Je bent welkom voor een adviesgesprek waarin we kunnen kijken hoe jij persoonlijk uit de stress en in je kracht kunt stappen.

oriëntatie- en adviesgesprek met ervaren psycholoog/coach Heleen de Jonge

Omgaan met veranderingen

Tips om beter om te gaan met veranderingen

Wij mensen zijn van oorsprong gewoontedieren. We houden daarom niet altijd van veranderingen. We willen controle en invloed terwijl verandering vaak onzekerheid en spanning met zich meebrengt. Zitten we te wachten op veranderingen? Soms dus niet! En dan schieten we in de stress….Dat kan anders!

Hieronder wat tips om je te helpen op een constructieve manier om te gaan met veranderingen

 1. Accepteer dat de dingen veranderen. Veranderingen horen bij het leven. Kijk om je heen!  Het is nu eenmaal zo dat dingen veranderen en de hele wereld is in beweging. Op het moment dat je daarvan bewust bent kun je je focus richten op hoe je om wilt gaan met de nieuwe situatie.
 2. Je mag best even schrikken van een verandering! Verdrietig of zelfs boos zijn. Veranderingen brengen emoties teweeg. Ook dat hoort erbij. Laat de emotie toe, maar blijf er niet te lang in hangen! Ontspan en ga door.
 3. Wees nieuwsgierig naar wat er gebeurt en verandert. Verbaas je, verwonder je, zonder direct te oordelen of veranderingen te snel af te wijzen.
 4. Vraag jezelf af wat deze verandering gaat betekenen en hoe je om wilt gaan met de nieuwe situatie.Waar kun je zelf  invloed uitoefenen? Maak bewust keuzes en pak de regie.
 5. Zie veranderingen als kansen en kijk naar de mogelijkheden. Zie veranderingen als een mogelijkheid voor jou om te groeien, te ontwikkelen en wijzer te worden.
 6. Heb vertrouwen. Soms zie je op dat moment niet waar de verandering naartoe gaat of wat het kan betekenen. Heb vertrouwen dat er altijd een oplossing is en dat jij manieren gaat vinden  om hier het beste uit te komen.
 7. Maak gebruik van je veerkracht en improvisatievermogen. Iedereen heeft het! Gebruik het! Stretch jezelf en groei.
 8. Kijk of je andere mensen kan inschakelen om je te  te helpen, te ondersteunen, met je mee te denken. Zoek mensen op die je kunnen helpen.

 

 

 

3 redenen om te kiezen voor coaching

De drie belangrijkste redenen om te kiezen voor coaching
1. Dingen veranderen die je al heel lang wilt veranderen
2. Eindelijk uit je vicieuze cirkel op andere gedachten worden gebracht
3. Een oplossing krijgen die helemaal op jou gericht is en toepasbaar is

Continue Reading